Este libro explica 100 cosas de la música clásica desde fuera y desde dentro, algunas que no habríais imaginado nunca y otras que seguro que ya sabéis. Habla de Bach, de Mozart y de Pau Casals; de las mejores obras de los últimos 500 años; de solistas, de auditorios, de festivales, de partituras, de constructores de violines...; de la capacidad de la música para emocionarnos y hacernos vibrar, y de la inmortalidad de algunas obras. Trata la música clásica como una cosa normal y nos recuerda que es válida para todos y que no hay que ser un experto para disfrutarla. Que nos puede gustar más o menos, pero que la música -cualquier música- está pensada para removernos por dentro. En definitiva, es un libro que habla de la música clásica con un lenguaje apto para el común de los mortales, que nos la acerca a dos palmos y que nos invita a preguntarle todo lo que queremos saber. "Editado con el soporte del Departamento de Cultura de la Generalitat"
David Puertas i Jaume Radigales van néixer a Barcelona l'any que l'home va trepitjar la Lluna, però no es van conèixer fins als 14, coincidint amb la mort d'artistes com Estrellita Castro, Luis Buñuel, Mercè Rodoreda o Joan Miró (fets dels quals no són en absolut responsables). Als 15 anys van començar a escriure conjuntament una òpera sobre el Candide de Voltaire. Per respecte al públic, mai no la van estrenar (ni tampoc acabar). Jaume Radigales és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, realitzador del programa Una tarda a l'òpera de Catalunya Música --des del qual fa les retransmissions de les òperes del Liceu-- i crític de La Vanguardia. David Puertas és professor de música a l'INS Can Puig de Sant Pere de Ribes, col·labora amb els projectes divulgatius de les institucions musicals més rellevants del país i és autor del guió de desenes d'espectacles musicals.
Aquest és el primer llibre que escriuen a quatre mans, però, per separat, ja n'han escrit una dotzena cadascun. Del David destaquen Mozart y 'La flauta mágica' (2002), I. Stravinski y 'El pájaro de fuego' (2003), Música encreuada (2004), Anem a concert (2010), Notes de concert (2012) i deu edicions de Sidoku: el sudoku musical. En Jaume, per la seva banda, ha escrit Els orígens del Gran Teatre del Liceu (1998), L'òpera. Música, teatre, espectacle (1999), Del Walhalla a Jerusalem. Wagner i la política (2005), Mozart a Barcelona (2006), La música en el cine: la estética de la música (2007) i De Plató a Lady Gaga. Estètica i comunicació de masses (2011), entre d'altres.