El sexe és present a tot arreu: en les converses banals, a la televisió, a Internet, a la llar, a l'escola... Però, ens hem preguntat mai quin és el vincle entre el sexe i les nostres relacions socials? Hem viscut sempre la sexualitat de la mateixa manera durant la nostra evolució com a éssers humans?
La sexualitat és molt més antiga que les primeres eines de pedra. A partir de la socialització de la intel?ligència operativa, fa més de dos milions d'anys, s'inicia un procés pel qual el sexe esdevindrà una estratègia d'adaptació humana d'una transcendència única.
Reproducció i supervivència, relacions socials, models familiars, consciència d'espècie, art... Eudald Carbonell analitza el paper que ha tingut i té el sexe en el vessant social, químic, físic i emocional per a l'evolució de la nostra espècie, des de la prehistòria fins avui i amb la mirada posada al futur.
Eudald Carbonell i Roura, arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollès), el 17 de febrer de 1953. Des de l'any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és investigador principal del Grup d'Autoecologia Humana del Quaternari d'aquesta universitat. També ha estat director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Les seves fites científiques més destacades són la creació d'un sistema d'anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat sistema logicoanalític i l'estudi del poblament antic de la península Ibèrica. És autor de diversos llibres de reflexió sobre l'ésser humà, entre els quals destaquen Ens farem humans?, La consciència que crema, Cap a una nova consciència, Encara no som humans i Planeta humà.
Cinta S. Bellmunt, nascuda a Barcelona el 1963, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana. Ha publicat amb Eudald Carbonell els llibres Els somnis de l'evolució i El catalanisme evolutiu, i amb Josep Grau, Lluís Llach, el noi de cal Vall. També és autora de Darrere el micro. 69 anys de ràdio a Tarragona; TINETHistòria, 10 anys de la primera xarxa ciutadana d'Internet a l'Estat espanyol, i Sicus, 20 anys amb sabor de rumba.
María Ángeles Torres. Graduada en Fotografia per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb l'especialitat de comunicació. Resideix a Barcelona i és fotògrafa professional des de l'any 1999, inicialment com a col·laboradora per a mitjans de comunicació. Des de fa uns anys, es dedica a la fotografia gastronòmica de manera freelance i ha col·laborat amb l'editorial gastronòmica La Plage (França). Li atrauen les històries humanes que hi ha darrere d'una cuina, d'un plat o dels aliments que mengem.