Una saga familiar inoblidable que recorre les turbulentes primeres dècades del segle XX mitjançant uns personatges magistrals que s'enfronten a la guerra, l'amor, la gelosia i la traïció. Les primeres albors del segle XX a Europa porten aires d'esperança i d'innovació. En aquest ambient vibrant i encoratjador, enmig del París bohemi i del Madrid castís neixen dues belles històries d'amor. Deambulant pel barri de Montmartre, en Gerhard, un jove alemany que somia pintar com els mestres francesos, s'enamora perdudament de la Lucie, l'agosarada filla de la seva mestressa. Per la seva banda, als carrers senyorials de la capital d'Espanya, l'aristòcrata José Cervera cau rendit als peus de l'exòtica Nachita, la filla d'un indià que està de pas a la ciutat. Tots semblen a punt d'assolir la felicitat, però el destí, a vegades cruel, els ofereix autèntiques sorpreses. Aquesta grandiosa saga ens explica la seva vida i la dels seus fills, afectades pels conflictes bèl·lics que assolen la vella Europa i enfronten Espanya i el Marroc en la cruenta guerra del Rif. Atzar, traïció, passió i heroisme teixeixen aquest tapís narratiu veraç i fascinador, escrit amb el pols dramàtic d'un dels mestres indiscutibles de la novel·la històrica. La crítica especialitzada ha dit:
D'Et donaré la terra:
«Un gran espectacle d'amor i deslleialtat, de traïció i aventures, de joc polític en temps obscurs.»
La Vanguardia «Mai no s'havia escrit una novel·la tan completa sobre la Barcelona del segle XI, un segle tan crucial com decisiu per a l'emergència de la Barcelona mercantil i mestissa.»
José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d'Història Medieval de la UAB De Mar de foc:
«[Chufo Lloréns] continua triomfant en el gènere històric amb Mar de foc. El lector se submergeix de ple en les intrigues palatines de l'època, a més d'endinsar-se en les entranyes de la Barcelona medieval.»
Qué leer «Una història esplèndida i colossal que retrata amb encert i subtilesa la Barcelona del segle XI.»
La gaceta de los negocios De La llei dels justos:
«Descripcions minucioses, diàlegs precisos, una documentació que es dissol en la intriga i uns personatges en tres dimensions fan d'aquesta lectura una addicció.»
La Razón
Chufo Lloréns (Barcelona, 1931) estudió Derecho, si bien desarrolló su actividad como empresario en el mundo del espectáculo. Desde siempre apasionado por la Historia, inició su carrera literaria en la década de los ochenta. Entre sus obras destacan Catalina, la fugitiva de San Benito (2008), La otra lepra (2010) y La saga de los malditos (2011), todas ellas publicadas en Debolsillo. Te daré la tierra (Grijalbo, 2008) y Mar de fuego (Grijalbo, 2011), ambas ambientadas en la Barcelona medieval, fueron grandes éxitos de ventas y le han convertido en uno de los autores más reputados entre los lectores de novela histórica tanto en España como en el extranjero. Los derechos de traducción se han vendido en doce países, sumando más de 1.250.000 ejemplares en todo el mundo. Tras ese aclamado díptico medieval, Chufo Lloréns retomaría otro periodo histórico, la Barcelona modernista, para su monumental La ley de los justos (Grijalbo, 2015) y ampliaría sus horizontes narrativos con El destino de los héroes (Grijalbo, 2020), donde nos ofreció una intensa visión de las primeras décadas del siglo XX y de los grandes conflictos que se vivieron en Europa y España. En su última novela, La vida que nos separa, Chufo Lloréns nos sumerge en unas décadas clave en la historia reciente de España, desde el tardofranquismo hasta la eclosión de la democracia, para narrarnos la vida de una mujer difícil de olvidar.