Planeta humà ens parla del procés d'hominització i humanització que va viure la Terra fa més de quatre milions d'anys. Els autors repassen cadascuna de les adquisicions que esdevindran pròpies dels humans, des del bipedisme adquirit pels primers homínids fins al desenvolupament d'un llenguatge simbòlic.Eduald Carbonell i Robert Sala aporten dades empíriques recents, entre les quals destaquen les troballes d'Atapuerca, per demostrar que avui en dia ja disposem de prou informació per no haver de plantejar les preguntes de sempre: Quan ens vam fer humans?, a partir de quin moment som humans? La resposta és que no hi ha un moment definit, és un procés llarg, que va iniciar-se fa més de quatre milions d'anys... i encara continua.
Eudald Carbonell i Roura, arqueòleg, va néixer a Ribes de Freser (Ripollÿs), el 17 de febrer de 1953. Des de lâ??any 1999, ocupa la cà tedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili i actualment és investigador principal del Grup dâ??Autoecologia Humana del Quaternari dâ??aquesta universitat. A més és director de lâ??Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Les seves fites cientÃfiques més destacades són la creació dâ??un sistema dâ??anà lisi de la tecnologia prehistòrica anomenat â??sistema lògic-analÃticâ?? i lâ??estudi del poblament antic de la penÃnsula Ibÿrica.
Policarp Hortolà és biòleg. Es llicencià en ciÿncies biològiques a la Universitat de Barcelona. Després de realitzar un programa de doctorat sobre registre sedimentari i evolució paleoambiental al departament dâ??estratigrafia i paleontologia, es traslladà amb una beca predoctoral a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), on es va doctorar. Ã?s Investigador Ordinari dâ??aquesta universitat, estant actualment adscrit a lâ??Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).