A la Barcelona modernista germina una història d'amor entre dos joves de classes socials oposades.
Una gran novel·la de passió, ideals i venjança.
A final del segle XIX, Barcelona viu una època d'esplendor. S'hi acaba de celebrar amb gran èxit l'Exposició Universal, i una burgesia pròspera i culta, que busca la inspiració en els salons parisencs, exhibeix la seva elegància en festes i vetllades musicals. Però a l'altra banda de la ciutat, on els carrers són estrets i fan pudor de pobresa, la rancúnia i la injustícia estan forjant una revolució capaç de recórrer a la violència més descarnada.
En aquest ambient carregat de desconfiança i temor, Candela i Juan Pedro, procedents de classes socials molt diferents, hauran d'enfrontar-se als prejudicis dels uns i dels altres per defensar el seu amor.
Amb l'habilitat dels grans mestres de la novel·la històrica, Chufo Lloréns teixeix una tapís geogràfic i humà apassionant. La seva ploma, àgil i perspicaç, ens porta des dels luxosos reservats del teatre del Liceu fins als soterranis tenebrosos on es tramen les conjures anarquistes.
Obrers agreujats, hereus indolents, dones de mala vida i indians amb fortuna es barregen en aquest retrat acolorit i veraç d'una Barcelona lluminosa i moderna, però també agitada i perillosa.
Chufo Lloréns (Barcelona, 1931) estudió Derecho, si bien desarrolló su actividad como empresario en el mundo del espectáculo. Desde siempre apasionado por la Historia, inició su carrera literaria en la década de los ochenta. Entre sus obras destacan Catalina, la fugitiva de San Benito (2008), La otra lepra (2010) y La saga de los malditos (2011), todas ellas publicadas en Debolsillo. Te daré la tierra (Grijalbo, 2008) y Mar de fuego (Grijalbo, 2011), ambas ambientadas en la Barcelona medieval, fueron grandes éxitos de ventas y le han convertido en uno de los autores más reputados entre los lectores de novela histórica tanto en España como en el extranjero. Los derechos de traducción se han vendido en doce países, sumando más de 1.250.000 ejemplares en todo el mundo. Tras ese aclamado díptico medieval, Chufo Lloréns retomaría otro periodo histórico, la Barcelona modernista, para su monumental La ley de los justos (Grijalbo, 2015) y ampliaría sus horizontes narrativos con El destino de los héroes (Grijalbo, 2020), donde nos ofreció una intensa visión de las primeras décadas del siglo XX y de los grandes conflictos que se vivieron en Europa y España. En su última novela, La vida que nos separa, Chufo Lloréns nos sumerge en unas décadas clave en la historia reciente de España, desde el tardofranquismo hasta la eclosión de la democracia, para narrarnos la vida de una mujer difícil de olvidar.