Una reflexió deliciosa sobre la felicitat
A la vida hi ha moments de felicitat sobtada i inesperada que es produeixen fins i tot en les situacions més difícils i que impregnen la nostra memòria. Són les petites alegries, senzilles però intenses: retrobaments amb una persona, un paisatge, un llibre, una cançó o una pel·lícula que ens parlen de les relacions, la solitud, el passat, el futur i, en definitiva, de l'essència de l'ésser humà.
Marc Augé, un dels antropòlegs més importants del nostre temps, desgrana per què necessitem les «petites alegries» en aquest diari íntim de la felicitat i estableix un diàleg amb el lector mentre viatja per records, memòria i experiències comunes a totes les persones.
Una deliciosa joia que ens farà descobrir la importància de les petites alegries.
Marc Augé (Francia, 1935) nació en una familia de militares, se interesó en la descolonización, pero también en las ciencias de la información y la comunicación. Con el tiempo, terminó transformándose en el mejor observador de lo que él mismo llamó "sobremodernidad". Una situación social marcada por el exceso: tiempo, velocidad, movimientos y consumo. Desde las lagunas del sur de Costa de Marfil hasta el Jardín de Luxemburgo, de Togo al metro de París, del paganismo al hipermodernismo, Marc Augé inventó una singular antropología de los mundos africanos y contemporáneos.