Any 1914. Un home sol viatja amb tren de França a Barcelona. Vora el massís del Montseny, sent l’impuls de baixar en una petita estació. L’oblit que busca podria trobar-se en el silenci de la muntanya.
El protagonista passa a formar part d’una petita comunitat de llenyataires i s’acostuma a la vida senzilla en contacte amb la natura. Queden enrere els ideals i els somnis que el seu passat desconegut envolta.
Però no podem oposar-nos al nostre destí, i aviat descobrirà que la canalla de l’explotació forestal el necessita. Potser l’aïllament del bosc sigui, al capdavall, el lloc on posar en pràctica els principis pedagògics que l’Escola Moderna havia desenvolupat a Barcelona al començament del segle XX.
Una novel·la sobre els somnis que ens mantenen vius, els vells ideals que mai no s’obliden i la força de la canalla per canviar el món.
Màrius Mollà (Barcelona, 1966), ingeniero industrial y consultor de empresas, siempre ha estado atento a los giros que la Historia ha supuesto, supone y supondrá en el entorno que nos rodea. Cree fervientemente en la fuerza de una buena educación y en el interés de cualquier colectivo a la hora de dedicarle sus mayores esfuerzos y conseguir equipos de trabajo sobresalientes. La pasión por las buenas historias bien explicadas ha marcado sus intereses como lector y, en consecuencia, el objetivo a la hora de construir sus relatos. Ha publicado (con los seudónimos Andrés Vidal y Eduardo Roca), La herencia de la tierra, El taller de los libros prohibidos, El sueño de la ciudad y El mar de los hombres libres. En 2015 publicó El maestro con Ediciones B, una aventura que superó todas las expectativas.